ההישגים שלנו

מאז 2020 הצלחנו להגיע להישגים משמעותיים שסייעו למאות אלפי ישראלים

ההשקעה הממשלתית המצטברת בשינויים שהנענו בתקופה זו:

1000000000

לחצו וראו מה עשינו:​

#1

במלחמת חרבות ברזל: עשרות אלפי עובדים מושבתים קיבלו תמיכה מהמדינה הודות לפעילתנו

פעילותנו ביחד עם עוד 50 ארגוני חברה אזרחית שכנעה את המדינה לתת דמי אבטלה ומענקי סיוע לעובדים שפוטרו או הוצאו לחל"ת בעת המלחמה

פעילותנו ביחד עם עוד 50 ארגוני חברה אזרחית שכנעה את המדינה לתת דמי אבטלה ומענקי סיוע לעובדים שפוטרו או הוצאו לחל"ת בעת המלחמה. למרות ההתנגדות הראשונה של משרד האוצר, התוכנית הכלכלית למלחמה שהתקבלה בנובמבר 2023 כללה את רוב המענים שדרשנו:

1. כל מי שמפוטר או מוצא לחל"ת יקבל דמי אבטלה מהיום הראשון, ולא יקוזזו לו ימי חופשה. בנוסף, אושר חל״ת קצר של מינימום 14 ימים במקום מינימום של 30 יום.

2. בני 67 ומעלה יקבלו דמי אבטלה של 75% מהמשכורת החודשית, עד גובה של 4,000 ש"ח.

3. תקופת האכשרה, שמעניקה זכאות לדמי אבטלה, קוצרה ל-6 חודשי עבודה בלבד. לאנשים עם מוגבלויות היא קוצרה ל-3 חודשים.

4. מובטלים חוזרים (מי שקיבל דמי אבטלה ב-4 שנים האחרונות) יקבלו הטבה של אי הפחתת תקופת קבלת דמי האבטלה.

ברכנו על כך שחברי הכנסת הבינו את הצורך הדחוף ומנעו הידרדרות מיידית לעוני של עובדים מושבתים רבים.

מה הלאה?

ביקשנו מהממשלה גם לסייע לשימור עובדים. אנו מציעים מנגנון שיאפשר להעסיק עובדים בחלקיות משרה ולקבל פיצוי מהמדינה על היקף המשרה שקוצץ. 

אפילו לאוכל זה לא מספיק
ישראל היום
המדינה מתעלמת מהעובדים השעתיים
מקור ראשון

#2

קידום איכות החינוך לגיל הרך: ההשקעות הממשלתיות שהצענו יצאו לדרך

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 400 מיליון שקלים

השותפות שהקמנו, בידיים טובות – המטה להשקעה בגיל הרך, בה חברים 60 ארגונים חינוכיים וחברתיים, פועלת מאז 2020 לגיבוש הצעות מדיניות בתחום החינוך לגילי לידה עד שלוש, ולקידומם עם מקבלי ההחלטות בממשלה ובכנסת.

המטרה הראשונה שלנו הייתה שהממשלה תשקיע בפיתוח המקצועי של המחנכות-מטפלות לגיל הרך. ב-2022 שכנענו את משרד החינוך להשקיע למעלה מ-120 מיליון שקל בפיתוח המקצועי של נשות החינוך לגיל הרך. למעלה מ-11,000 מחנכות-מטפלות סיימו את קורסי ההכשרה הראשונים, במודל המבוסס על ההצעות שפיתחנו. מהכלים המקצועיים שרכשו ייהנו 90,000 פעוטות.

בשנת 2023 הממשלה הציגה תוכנית חדשה לחינוך לגיל הרך, בה אומצו חלק משמעותי מהצעותינו. בין השאר, אושר תקציב להעלאת שכר המחנכות במעונות היום המסובסדים, לפיתוח המקצועי של המחנכות ולשיפור יחס מחנכת-פעוטות. לצערנו, במרץ 2024, החליטה הממשלה לקצץ במחצית את התקציב הזה: מ-400 מיליון שקלים לשנה, נותרו רק 200 מיליון שקלים, מה שיקטין מאוד את המענים שכה נדרשים לחינוך לגיל הרך.

במהלך מלחמת ״חרבות ברזל״ עבדנו עם מקבלי ההחלטות במשרד החינוך וקידמנו מענים מתאימים יותר לגיל הרך במרכזי המפונים.

ומה הלאה? נמשיך לפתח ולקדם הצעות להשקעות ממשלתיות נכונות כדי להבטיח חינוך וטיפול איכותיים לכל הפעוטות בישראל.

כלכליסט
N12

#3

ארוחות לנוער בסיכון בחינוך העל-יסודי: יצאו לדרך בעקבות מאמצינו

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 5 מיליון שקלים

השותפות שהקמנו, מתכון להצלחה – הפורום לקידום הזנה בחינוך, בה חברים 20 ארגונים חינוכיים וחברתיים, שכנעה את משרד החינוך לאמץ לראשונה תוכנית הזנה ממשלתית לתלמידים בחטיבות הביניים והתיכונים לנוער בסיכון.

באוקטובר 2022 התוכנית החלה לפעול בחינוך העל-יסודי בחברה הערבית בלבד, בעלות של חמישה מיליון שקלים בשנה. מהתוכנית נהנים מדי יום כ-5,000 נערים ונערות בסיכון.

בעקבות מלחמת חרבות ברזל החריפה המצוקה בבתי הספר לנוער בסיכון, במיוחד בצפון ובדרום ובפריפריה החברתית והגאוגרפית. המשבר הכלכלי שנלווה למלחמה הביא נערים ונערות חדשים להתמודדות עם חוסר ביטחון תזונתי, ועל כן הצורך בארוחות הפך לרחב ואקוטי יותר.

אנו ממשיכים להציף את המצב בשטח למקבלי ההחלטות בממשלה ובכנסת וכן ברמה הציבורית, במטרה לשכנע את המדינה להשקיע את התקציב הנדרש כדי שאף נער ונערה לא יאלצו לשבת רעבים בכיתות.

ומה הלאה? נמשיך ללחוץ להקצות תקציב לארוחות בוקר וצהריים לכל התלמידים בסיכון בחינוך העל יסודי – צורך שהתחזק מאוד בעקבות המלחמה.

ערוץ 14
שומרים

#4

בתקופת הקורונה: עשרות אלפי מקבלי קצבאות זכו לדמי אבטלה מלאים בזכות פעילותנו

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 870 מיליון שקלים

על פי חוק הביטוח הלאומי, מפוטרים שמקבלים קצבאות קיום – זקנה, הבטחת הכנסה, מזונות ותוספת תלויים לקצבת הנכות – אינם זכאים לדמי אבטלה מלאים.

בעקבות גל הפיטורים בתקופת משבר הקורונה, עבדנו יחד עם עשרות ארגונים חברתיים ומאות פעילות ופעילים – והאיסור השרירותי על מתן "כפל קצבאות", שפוגע במפוטרים המוחלשים ביותר בחברה בישראלית, הושעה זמנית.

יחד עם שותפינו המשכנו להפעיל לחץ פוליטי, תקשורתי וציבורי על מקבלי ההחלטות, ובתחילת חודש מרס 2022 אישרה הכנסת הארכה של הוראת השעה עד סוף 2022.

ומה הלאה? נמשיך לקדם תיקון של עוולות וחוסרים ברשת הביטחון הסוציאלית.

כלכליסט
חדשות N12

#5

בתקופת הקורונה: בעקבות התערבותנו כ-50,000 מפוטרים בני 67 ומעלה קיבלו מענקי הסתגלות

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 1.5 מיליארד שקלים

עובדים בני 67 ומעלה שמפוטרים מעבודתם אינם זכאים על פי החוק לדמי אבטלה. עם תחילת משבר הקורונה, עובדים בגילים אלה היו בין הראשונים שפוטרו או הוצאו לחל"ת, ורבים מהם היו עלולים להידרדר במהירות לעוני.

בעקבות הלחץ הציבורי והפוליטי שהנענו החליטה הממשלה לאשר בהוראת שעה, שחודשה פעמיים ופגה בספטמבר 2021, מתן מענקים חודשיים בסכום של עד 4,000 שקלים למפוטרים המבוגרים.

ומה הלאה? נמשיך ללחוץ על מקבלי ההחלטות להרחיב את רשת הביטחון הסוציאלית לאזרחים המבוגרים הזקוקים לכך.

ידיעות אחרונות
חדשות N12

#6

הובלנו את הפחתת קיזוז קצבאות הזקנה לעובדים מבוגרים

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 350 מיליון שקלים

עד תחילת 2022 עובדים ב"גיל המותנה" (62-70 נשים, 67-70 גברים) יכלו להרוויח עד 6,014 שקלים בחודש בלבד לפני שקיזזו את קצבת הזקנה שלהם. העיוות בחוק פגע בעובדים מבוגרים רבים, שנאלצו להסתפק בשכר נמוך בכדי שהקצבה שלהם לא תיפגע.

בחוק התקציב לשנים 2021-2022 התקבלה הצעה שפיתחנו יחד עם עמותת ״והדרת – הכוח השלישי״ ודחפנו יחד עם שותפינו ב"פורום 60 ומעלה",– כיום הוא עומד על 8,700 שקלים לחודש. כתוצאה מכך, הכנסתם של 20,000 עובדים אחרי גיל הפרישה גדלה ב-1,000 שקלים נטו בחודש בממוצע.

ומה הלאה? נמשיך להאבק למען זכותם של האזרחים הותיקים להתקיים בכבוד.

כלכליסט
דבר

#7

שדרוג תעסוקתי איכותי: הממשלה שינתה את מודל ההפעלה של ההכשרות המקצועיות

סך השקעה ממשלתית שהושגה: כ-600 מיליון שקלים

לאחר שלושה עשורים שבמהלכם ההשקעה של המדינה בשדרוג עובדים הייתה מינימלית, שכנענו את משרד האוצר להשקיע בהכשרות מקצועיות.

יחד עם שותפינו ב"המקפצה – המטה להשקעה במקצועות המחר" הצלחנו לשכנע את משרד הכלכלה לאמץ את הצעתנו לרפורמה בהשקעה בפיתוח מיומנויות עובדים. בשנת 2022, לראשונה רוב המשתתפים בהכשרות מקצועיות במימון ממשלתי, כ-17,000 גברים ונשים, השתתפו בהכשרות במודל חדש עם מעסיקים.

שותפות המקפצה הצליחה גם לשנות מהיסוד את מודל התמיכה בהכשרות: רוב הכשרות המקצועיות נעשות בשיתוף עם המעסיקים, שינוי חקיקה שהעברנו ביטל קיצוץ של דמי אבטלה ב-30% למשתתפי הכשרות, ותוקצבו מלגות קיום למשתתפי הכשרות שאינם זכאים לדמי אבטלה.

בעקבות המלחמה, רבים מהמפונים וממי שנפגעו תעסוקתית זקוקים לסיוע בשיקום תעסוקתי, הכולל הכוונה ורכישת מיומנויות חדשות שיסייעו להם למצוא מחדש את מקומם בעולם העבודה.

בימים אלו, אנו ממשיכים להוביל את שותפות "המקפצה" בעבודה עם מקבלי ההחלטות, כדי להביא להגדלה משמעותית של ההשקעה הממשלתית בתחום כדי להבטיח סיוע והכשרות איכותיות שיבטיחו אופק תעסוקתי לכל מי שזקוק.

ומה הלאה? נפעל להבטיח סיוע מדינתי לכל מי שזקוקים לשדרוג מקצועי ולשכר גבוה יותר, בדגש על הנפגעים תעסוקתית במלחמה.

מעריב
ישראל היום

#8

הובלנו את ביטול החוק ש"קנס" מובטלים שמשתתפים בהכשרות: יקבלו דמי אבטלה מלאים

במשך שנים רבות מובטלים שהשתתפו בהכשרות מקצועיות במימון המדינה "נענשו", ודמי האבטלה שלהם קוצצו ב-30%. במשבר הקורונה, בעקבות גל הפיטורים במשק, הממשלה והכנסת נענו לקריאתנו והשעו את הקיזוז עד סוף 2021. 

חזרנו וטענו כי קיצוץ דמי האבטלה מהווה תמריץ שלילי למובטלים לשדרג את כישוריהם המקצועיים ולהשתלב בשוק העבודה החדש. ואכן, בעקבות מאבק ציבורי ותקשורתי שהובלנו ועבודה אינטנסיבית מול מקבלי ההחלטות, בתחילת מרס 2022 העיוות בחוק בוטל לצמיתות ומובטלים שישתפו בהכשרות יקבלו דמי אבטלה מלאים.

ומה הלאה? נמשיך לעבוד על מתן מלגות קיום הולמות למי שאינם זכאים לדמי אבטלה אך רוצים להשתתף בהכשרות ולהתקדם מקצועית.

גלובס
דה מרקר

#9

בזכות התערבותנו: רב קו לכולם בהטענה נמוכה

בעקבות פעילותנו, כרטיסי רב קו ניתנים לטעינה מינימלית של 10 שקלים בלבד מאז אוגוסט 2023. כך, כל ציבור הנוסעים יוכלו לבצע נסיעה חד פעמית בדומה לנסיעה שהתאפשרה להם כאשר ניתן היה לשלם במזומן.

מאז שבוטל התשלום במזומן בתחבורה ציבורית באוגוסט 2022, נפגעו מאוד מי שמתקשים לממן הטענה מינימלית של 30 שקל. עו"ס אביה ולדמן מהיחידה לטיפול בדרי רחוב עיריית תל אביב-יפו הפנתה את תשומת לבנו לכך, והסבירה שהדבר פוגע מאד באפשרות לסייע לחסרי בית.

ביחד איתה ועם שותפים נוספים העוסקים בתחום, גיבשנו הצעה לפתרון וקידמנו אותו עם חה"כ אורי מקלב, סגן שרת התחבורה, שרת התחבורה, מירי רגב, וח"כ אברהם בצלאל, יו"ר הוועדה המיוחדת לצמצום פערים חברתיים בפריפריה.

ביחד שוב הוכחנו – לציבור יש כוח לשנות!

ישראל היום

#10

בפעם הראשונה: הממשלה אישרה להגדיל תקציב להכשרות מקצועיות

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 1.5 מיליארד שקלים

במהלך המשבר התעסוקתי בתקופת הקורונה, שכנענו את הממשלה – יחד עם שותפינו ב"המקפצה – המטה להשקעה במקצועות המחר" – בצורך האקוטי להשקיע בהכשרות ובהסבות מקצועיות.

בממשלה ובכנסת אושר תקציב של 1.5 מיליארד שקלים לקורסים להכשרות מקצועיות לשנים 2020-2021, אך למרבה הצער רק חלקו נוצל בפועל. אמנם מספר המשתתפים בהכשרות ב-2021 היה הגבוה ביותר זה עשורים, אך עדיין נמוך בהרבה מהצרכים – הן של הזקוקים להכשרות ולהסבות והן של המשק הישראלי.

גם כיום מאות אלפים – עובדים בשכר נמוך, צעירים בראשית דרכם שלא הולכים לאקדמיה, מבוגרים שהמקצוע שלהם אינו נדרש בשוק העבודה החדש ומובטלים – זקוקים להכשרה שתשדרג את כישוריהם ואת יכולתם להתפרנס בכבוד.

ומה הלאה? נמשיך לעבוד עם הדרג  הפוליטי והדרג המקצועי הבכיר במשרדי הממשלה על הקצאת תקציבים משמעותיים הרבה יותר לקורסי הכשרות איכותיים לכל מי שזקוק ורוצה בכך.

N12
כלכליסט

יעדי המדיניות שלנו

שינוי חברתי משמעותי והגברת שוויון הזדמנויות לאוכלוסיות רחבות וחוצות מגזרים

מציעים תוכנית לאומית להסבות ולהכשרות מקצועיות, שתאפשר לבני 18+ לרכוש ידע וכישורים למקצועות נדרשים.

מקדמים הכשרות מקצועיות למחנכות-מטפלות ומבטיחים חינוך איכותי לגילאי לידה עד שלוש.

מקדמים תוכנית הזנה בבתי ספר על-יסודיים, בעיקר במסגרות לנוער בסיכון שבהן הצורך בכך דחוף ביותר.

משנים את חוק הביטוח הלאומי ומאפשרים לעובדים בגיל השלישי להתפרנס בכבוד ולתרום למשק ולכלכלה.

איך את ואתה יכולים להפוך שותפים לשינוי?

התמיכה שלך מאפשרת לנו לגייס שותפים, לחקור ולפתח הצעות חקיקה ומדיניות, להעלות את המודעות הציבורית לנושאים שבהם הן עוסקות, ולשכנע את שרי הממשלה, חברי הכנסת והדרג המקצועי הבכיר לפעול לשינויים בסוגיות חברתיות רחבות – שינויים שישפרו לטובה את חייהם של מאות אלפי ישראלים ויבטיחו את עתידנו כחברה בעלת חוסן פנימי ולכידות, שמעניקה לפרט שוויון הזדמנויות ומחויבת לערכים הבסיסיים של צדק חברתי.

הצטרפו אלינו, ויחד נהפוך את המדינה שלנו למקום שטוב יותר לחיות בו – לכולם!

בחרו בסכום לתרומה חודשית מתחדשת

אנו מאמינים כי כולנו יחד יכולים להיות חבר הכנסת ה-121 ולהביא לקידום התשתיות החברתיות למאה ה-21.