ההישגים שלנו

בין השנים 2020-2022 הצלחנו להגיע להישגים משמעותיים שסייעו למאות אלפי ישראלים

ההשקעה הממשלתית המצטברת בשינויים שהנענו מאז הקמת העמותה:

1000000000

לחצו וראו מה עשינו:​

#1

התמקצעות נשות החינוך לגיל הרך: ההכשרות וההדרכות שדרשנו יצאו לדרך

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 120 מיליון שקלים

מראשית 2020 עבדנו יחד עם שותפינו ב"בידיים טובות – המטה להשקעה בגיל הרך" במטרה לשכנע את הממשלה להשקיע בחינוך ציבורי איכותי לגילי לידה עד שלוש, ובעיקר לדאוג להכשרה מקצועית-פדגוגית של הצוותים במסגרות השונות לגיל הרך.

חזרנו והסברנו כי יותר מ-80% מהעובדות במעונות לגיל הרך לא עברו אפילו יום אחד של הכשרה לתפקידן הקשה והמאתגר. דרשנו כי המדינה תממן קורסים להכשרות ותתקצב הדרכות שוטפות למחנכות-מטפלות של ילדינו הרכים בשנים המשמעותיות ביותר להתפתחותם.

הצלחנו לשכנע את שרת החינוך והצוות המוביל את החינוך לגיל הרך במשרד החינוך להשקיע בתקציב 2022 סכום משמעותי של 120 מיליון שקלים בפיתוח המקצועי של המחנכות-מטפלות לגיל הרך.

9,000 מחנכות-מטפלות (מהן 1,500 מובילות כיתה) החלו ב-2022 ללמוד בקורסי הכשרה מקצועית במכללות המתמחות בחינוך לגיל הרך ברחבי הארץ. במהלך שנת הלימודים הנוכחית (תשפ״ג) יתחילו גם הדרכות פדגוגיות שוטפות קבועות למחנכות במעונות היום עצמם –  הפרטיים והמסובסדים כאחד. 

ומה הלאה? נמשיך לעבוד עם הדרג המקצועי במשרד החינוך עד שכל המחנכות-מטפלות לגיל הרך, בכל המסגרות, יזכו להכשרה ולהדרכה לאורך שנות עבודתן.

כלכליסט
גלובס

#2

שדרוג תעסוקתי איכותי: הממשלה שינתה את מודל ההפעלה של ההכשרות המקצועיות

סך השקעה ממשלתית שהושגה: כ-600 מיליון שקלים

לאחר שלושה עשורים שבמהלכם ההשקעה של המדינה בשדרוג עובדים הייתה מינימלית, שכנענו את משרד האוצר להשקיע בהכשרות מקצועיות.

יחד עם שותפינו ב"המקפצה – המטה להשקעה במקצועות המחר" הצלחנו לשכנע את משרד הכלכלה לאמץ את הצעתנו לרפורמה בהשקעה בפיתוח מיומנויות עובדים, שהחלה בשנת 2022. רוב ההכשרות המקצועיות שבוצעו בשנה זו במימון המדינה היו בשיתוף מעסיקים.

ומה הלאה? נמשיך לפעול עד שיינתן מענה לכל מי שזקוקים או מעוניינים בהכשרה או הסבה מקצועית במימון המדינה.

גלובס
ידיעות אחרונות

#3

הובלנו את הפחתת קיזוז קצבאות הזקנה לעובדים מבוגרים

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 60 מיליון שקלים

עד תחילת 2022 עובדים ב"גיל המותנה" (62-70 נשים, 67-70 גברים) יכלו להרוויח עד 6,014 שקלים בחודש בלבד לפני שקיזזו את קצבת הזקנה שלהם. העיוות בחוק פגע בעובדים מבוגרים רבים, שנאלצו להסתפק בשכר נמוך בכדי שהקצבה שלהם לא תיפגע.

בחוק התקציב לשנים 2021-2022 התקבלה הצעה שפיתחנו יחד עם עמותת ״והדרת – הכוח השלישי״ ודחפנו יחד עם שותפינו ב"פורום 60 ומעלה", ובעקבותיה רף השכר טרם קיזוז הקצבה לעובדים אחרי גיל הפרישה ("דיסריגרד") הועלה ל-6,750 שקלים לחודש ב-2022 ול-7,750 שקלים לחודש ב-2023.

ומה הלאה? נמשיך ללחוץ עד לביטול מוחלט של הקיזוז, או לפחות להעמדתו על השכר הממוצע במשק!

כלכליסט
דבר

#4

כ-40,000 מפוטרים מקבלי קצבאות זכו לדמי אבטלה מלאים

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 800 מיליון שקלים

על פי חוק הביטוח הלאומי, מפוטרים שמקבלים קצבאות קיום – זקנה, הבטחת הכנסה, מזונות ותוספת תלויים לקצבת הנכות – אינם זכאים לדמי אבטלה מלאים.

בעקבות גל הפיטורים בתקופת משבר הקורונה, עבדנו יחד עם עשרות ארגונים חברתיים ומאות פעילות ופעילים – והאיסור השרירותי על מתן "כפל קצבאות", שפוגע במפוטרים המוחלשים ביותר בחברה בישראלית, הושעה זמנית.

יחד עם שותפינו המשכנו להפעיל לחץ פוליטי, תקשורתי וציבורי על מקבלי ההחלטות, ובתחילת חודש מרס 2022 אישרה הכנסת הארכה של הוראת השעה עד סוף 2022.

ומה הלאה? נמשיך לעבוד עם הממשלה החדשה עד לביטול הקבוע של העיוות בחוק.

כלכליסט
חדשות N12

#5

כ-50,000 מפוטרים בני 67 ומעלה קיבלו מענקי הסתגלות בתקופת הקורונה

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 1.5 מיליארד שקלים

עובדים בני 67 ומעלה שמפוטרים מעבודתם אינם זכאים על פי החוק לדמי אבטלה. עם תחילת משבר הקורונה, עובדים בגילים אלה היו בין הראשונים שפוטרו או הוצאו לחל"ת, ורבים מהם היו עלולים להידרדר במהירות לעוני.

בעקבות הלחץ הציבורי והפוליטי שהנענו החליטה הממשלה לאשר בהוראת שעה, שחודשה פעמיים ופגה בספטמבר 2021, מתן מענקים חודשיים בסכום של עד 4,000 שקלים למפוטרים המבוגרים.

ומה הלאה? נמשיך ללחוץ על מקבלי ההחלטות לקדם תוכניות לעידוד תעסוקה בגיל השלישי ולהרחיב את רשת הביטחון הסוציאלית לאזרחים המבוגרים הזקוקים לכך.

ידיעות אחרונות
חדשות N12

#6

הובלנו את ביטול החוק ש"קנס" מובטלים שמשתתפים בהכשרות: יקבלו דמי אבטלה מלאים

במשך שנים רבות מובטלים שהשתתפו בהכשרות מקצועיות במימון המדינה "נענשו", ודמי האבטלה שלהם קוצצו ב-30%. במשבר הקורונה, בעקבות גל הפיטורים במשק, הממשלה והכנסת נענו לקריאתנו והשעו את הקיזוז עד סוף 2021. 

חזרנו וטענו כי קיצוץ דמי האבטלה מהווה תמריץ שלילי למובטלים לשדרג את כישוריהם המקצועיים ולהשתלב בשוק העבודה החדש. ואכן, בעקבות מאבק ציבורי ותקשורתי שהובלנו ועבודה אינטנסיבית מול מקבלי ההחלטות, בתחילת מרס 2022 העיוות בחוק בוטל לצמיתות ומובטלים שישתפו בהכשרות יקבלו דמי אבטלה מלאים.

ומה הלאה? נמשיך לעבוד על מתן מלגות קיום הולמות למי שאינם זכאים לדמי אבטלה אך רוצים להשתתף בהכשרות ולהתקדם מקצועית.

ידיעות אחרונות
כלכליסט

#7

הקמפיין הצליח: גופי התעסוקה הממשלתיים עברו למשרד אחד – משרד הכלכלה!

אחרי שנים רבות שבהן הגופים האחראים על התעסוקה במשק פוזרו בין שלושה משרדי ממשלה וכשש יחידות סמך במשרדים אחרים, הגיע משבר הקורונה ששיקף עד כמה הביזור והפיזור אינם מאפשרים מתן מענה אפקטיבי לצרכים החדשים של שוק העבודה.

עוד לפני הבחירות במרס 2021, יצאנו בקמפיין ציבורי ותקשורתי במטרה לשכנע את מקבלי ההחלטות שהמשבר במשק מחייב מינוי שר תעסוקה במשרה מלאה ומשרד אחד שירכז תחתיו את כל הגופים העוסקים בנושא.

נפגשנו, הסברנו, כתבנו, פרסמנו, ניג׳סנו – והצלחנו. אחרי הבחירות הועברה האחריות על תחום התעסוקה למשרד הכלכלה. סוף-סוף משרד אחד שירכז את הסמכויות והפעולות שיכולות להצעיד את שוק העבודה קדימה, להגדיל את הפריון, ולתת מענה לכל מי שרוצים לשדרג את כישוריהם המקצועיים.

ומה הלאה? נמשיך לקדם ביטול כפילויות ועבודה מסונכרנת של כל גופי התעסוקה, כדי שמי שמעוניינים בכך יוכלו לקבל סיוע לשדרוג תעסוקתי.

מקור ראשון
גלובס

#8

בפעם הראשונה: הממשלה אישרה להגדיל תקציב להכשרות מקצועיות

סך השקעה ממשלתית שהושגה: 1.5 מיליארד שקלים

במהלך המשבר התעסוקתי בתקופת הקורונה, שכנענו את הממשלה – יחד עם שותפינו ב"המקפצה – המטה להשקעה במקצועות המחר" – בצורך האקוטי להשקיע בהכשרות ובהסבות מקצועיות.

בממשלה ובכנסת אושר תקציב של 1.5 מיליארד שקלים לקורסים להכשרות מקצועיות לשנים 2020-2021, אך למרבה הצער רק חלקו נוצל בפועל. אמנם מספר המשתתפים בהכשרות ב-2021 היה הגבוה ביותר זה עשורים, אך עדיין נמוך בהרבה מהצרכים – הן של הזקוקים להכשרות ולהסבות והן של המשק הישראלי.

גם כיום מאות אלפים – עובדים בשכר נמוך, צעירים בראשית דרכם שלא הולכים לאקדמיה, מבוגרים שהמקצוע שלהם אינו נדרש בשוק העבודה החדש ומובטלים – זקוקים להכשרה שתשדרג את כישוריהם ואת יכולתם להתפרנס בכבוד.

ומה הלאה? נמשיך לעבוד עם הדרג  הפוליטי והדרג המקצועי הבכיר במשרדי הממשלה על הקצאת תקציבים משמעותיים הרבה יותר לקורסי הכשרות איכותיים לכל מי שזקוק ורוצה בכך.

ידיעות אחרונות
כלכליסט

יעדי המדיניות שלנו

שינוי חברתי משמעותי והגברת שוויון הזדמנויות לאוכלוסיות רחבות וחוצות מגזרים

מציעים תוכנית לאומית להסבות ולהכשרות מקצועיות, שתאפשר לבני 18+ לרכוש ידע וכישורים למקצועות נדרשים.

מקדמים הכשרות מקצועיות למחנכות-מטפלות ומבטיחים חינוך איכותי לגילאי לידה עד שלוש.

מקדמים תוכנית הזנה בבתי ספר על-יסודיים, בעיקר במסגרות לנוער בסיכון שבהן הצורך בכך דחוף ביותר.

משנים את חוק הביטוח הלאומי ומאפשרים לעובדים בגיל השלישי להתפרנס בכבוד ולתרום למשק ולכלכלה.

איך את ואתה יכולים להפוך שותפים לשינוי?

התמיכה שלך מאפשרת לנו לגייס שותפים, לחקור ולפתח הצעות חקיקה ומדיניות, להעלות את המודעות הציבורית לנושאים שבהם הן עוסקות, ולשכנע את שרי הממשלה, חברי הכנסת והדרג המקצועי הבכיר לפעול לשינויים בסוגיות חברתיות רחבות – שינויים שישפרו לטובה את חייהם של מאות אלפי ישראלים ויבטיחו את עתידנו כחברה בעלת חוסן פנימי ולכידות, שמעניקה לפרט שוויון הזדמנויות ומחויבת לערכים הבסיסיים של צדק חברתי.

הצטרפו אלינו, ויחד נהפוך את המדינה שלנו למקום שטוב יותר לחיות בו – לכולם!

בחרו בסכום לתרומה חודשית מתחדשת

אנו מאמינים כי כולנו יחד יכולים להיות חבר הכנסת ה-121 ולהביא לקידום התשתיות החברתיות למאה ה-21.