ערוץ 121

זה המקום להתעדכן ולהרחיב את הידע על מדיניות חברתית כלכלית.

קטגוריות
בודדים לא רק בחגים
תקשורת

בודדים לא רק בחגים

תופעת בדידות קשישים לא מתרחשת רק בחגים אלא במהלך כל השנה. היוזמה של משרד הרווחה לאירוח אזרחים ותיקים בבתי אבות במהלך חגי תשרי היא מבורכת, אך צריך תוכנית ממשלתית שתסייע להם במהלך כל השנה (יקותיאל משי, סרוגים)

ברכה ראש השנה ספטמבר 2024 - עברית
ניוזלטרים

בשורות טובות, תקווה מחודשת ושיקום לאומי

"תִּכְלֶה שָׁנָה וְקִלְלוֹתֶיהָ, תָּחֵל שָׁנָה וּבִרְכוֹתֶיהָ.״ מעולם לא איחלנו את הברכה הזו בכוונה כה גדולה וחזקה. בכאב לב כה עמוק על שנה של מלחמה, שכול, אובדן וצער.

תיקון היסטורי תלמידים בבתי ספר לנוער בסיכון יקבלו לראשונה ארוחות חמות
ניוזלטרים

תיקון היסטורי: תלמידים בבתי ספר לנוער בסיכון יקבלו לראשונה ארוחות חמות

יקרות ויקרים, אני שמחה ומתרגשת לשתף אתכם ברגע של הכרת תודה, סיפוק וגאווה במהלך שהובלנו ושהביא את משרד החינוך להיענות לבקשתנו להקצות תקציב לארוחות לתלמידים בבתי ספר על יסודיים לנוער בסיכון.

תקשורת

תקציב 2025: התייעלות או שיקום?

אפשר להבין את הרצון לשדר אחריות תקציבית ולא לפגוע בדירוג האשראי, אולם המשמעות היא עוד קיצוצים ועוד גזירות • לכולנו זה יעלה יותר (טלי ניר, ישראל היום)

בצל המלחמה 17 אלף תלמידים בסיכון יקבלו ארוחה חמה יומית
תקשורת

בצל המלחמה: 17 אלף תלמידים בסיכון יקבלו ארוחה חמה יומית

תוכנית חדשה של משרד החינוך תספק ארוחות חמות מדי יום לאלפי תלמידי תיכון בסיכון, הלומדים במרכזי חינוך טכנולוגיים. שר החינוך יואב קיש: "ביטחון תזונתי הוא אינו מותרות". בתוך כך, עמותת "נבט" המספקת כריכים לאלפי תלמידים ממשפחות במצוקה מכל הארץ, מדווחת על עלייה בצורך בעקבות המלחמה המתמשכת (תמר טרבלסי חדד, ynet)

בישראל כנראה שכחו שילד לא נולד בגיל שלוש
תקשורת

"בישראל כנראה שכחו שילד לא נולד בגיל שלוש"

טלי ניר הקימה עמותה שמטרתה לתרגם צרכים חברתיים להצעות חוק. במסגרת העמותה הוקמה שותפות שמטפלת בהשקעה הממשלתית הזעומה בגיל הרך. "המשאבים הולכים לגילי 3-18 אבל בכל המדינות המתקדמות הבינו שככל שהשקעה בילד מוקדמת יותר, כך היא יותר משפיעה ומשתלמת" (ynet, ענת לב־אדלר)

אנחנו צריכים לעשות הכול כדי לדאוג לקשישים בישראל
תקשורת

"אנחנו צריכים לעשות הכול כדי לדאוג לקשישים בישראל"

בשנה האחרונה הייתה עלייה משמעותית של מספר מקרי מוות של קשישים שהתגלו ללא רוח חיים בביתם, חלקם ניסו להגיע לטלפון או ללחצן מצוקה, ורק כעבור ימים או שבועות אותרו הנפטרים. "אפשר היה להציל את הנפטרים, או לפחות את כבודם" (מירב דוסטר, mako)

לא מוכנה שאבא של פעוט ישב ויתצפת עליי
תקשורת

"לא מוכנה שאבא של פעוט ישב ויתצפת עליי"

חוק המצלמות עומד בפני קריאה שנייה ושלישית וכבר מעורר סערה אצל הגננות ומנהלות הגנים, כשחלק גדול מהן אומרות שאם החוק יעבור הן לא ימשיכו בעבודתן. על פי לא מעט מהן הדבר ייצור לחץ, וכן חדירה לפרטיות שלהן ושל הילדים: "למה שכל הורה יוכל לשבת, לתצפת ולקטלג כל ילד? למה כל ההורים בגן צריכים לדעת שיש לילד מסוים בעיות?" (יעקב גולדברג, mako)

האח הגדול – גרסת המעונות מטפלות נגד חוק המצלמות
תקשורת

"האח הגדול" – גרסת המעונות: מטפלות נגד חוק המצלמות

שיחות טלפון נזעמות מההורים במהלך יום העבודה, תלונות על כל דבר פעוט, הערות סקסיסטיות בגינה – ואפילו איומים • רגע לפני אישור החוק שיחייב התקנת מצלמות אונליין במעונות ובגני הילדים, מטפלות מספרות על החוויה המפוקפקת ודורשות שנקשיב להן (יפעת ארליך, ישראל היום)

ראינו ילדים שמתקשים להירגע, עם אגרסיביות וקשיי שינה - מאקו - ערוץ 121
תקשורת

"ראינו ילדים שמתקשים להירגע, עם אגרסיביות וקשיי שינה"

לא מעט ילדים בגילים צעירים, שבהם ההתפתחות היא שלב חיוני, נמצאים בימים אלו במלונות שונים ברחבי הארץ. איך הטראומה שנצרבה בהם והשהייה הממושכת במלון משפיעה עליהם? "הילדים המפונים בבתי המלון נמצאים בסיכון גדול לעיכובים התפתחותיים משום שהם לא נמצאים במרחב שמותאם לילדים" (מירב דוסטר, mako)

קראת אפשרות למלחמה בצפון קריאה להחליף את מודל החלת בתעסוקה גמישה
תקשורת

לקראת אפשרות למלחמה בצפון: קריאה להחליף את מודל החל"ת בתעסוקה גמישה

לקראת אפשרות של מערכה בצפון, עמותת 121 פנתה למשרד הכלכלה בבקשה ליישם מודל שיאפשר למעסיקים להעסיק עובדים במשרה חלקית בזמן חירום ולקבל שיפוי מהמדינה. המשרד: "מסכימים שמודל החל"ת עבר מן העולם" (יובל בגנו, מעריב)

נלחמים בתופעת ההונאה ועוקץ אזרחים ותיקים - רינה מצליח
תקשורת

נלחמים בתופעת ההונאה ועוקץ אזרחים ותיקים

יוזמה משותפת של יקותיאל משי, מנהל קידום מדיניות וקשרי ממשל בעמותת 121, עם משרד הרווחה והביטחון החברתי, משיקה קמפיין הסברה ייחודי להתמודדות עם תופעת ההונאה והעוקץ בקרב אזרחים ותיקים, בהתנדבות העיתונאית רינה מצליח

יקותיאל משי - ועדה - ניוזלטר יוני 2024
ניוזלטרים

האם נפגעי המלחמה צריכים סיוע תעסוקתי?

רבים נפגעו תעסוקתית במלחמה וזקוקים לסיוע: מפונים, נפגעי פעולות האיבה, מילואימניקים ובעלי עסקים שהתמוטטו. הם צריכים דחיפה, מפגשי העצמה וקורסים לשדרוג מיומנויות, אך רובם לא מקבלים סיוע. מצב זה פוגע בכולנו – גם בהם וגם במשק.

בלי פלסטרים כך ארגוני החברה האזרחית יכולים להציל את תחום בריאות הנפש בארץ
תקשורת

בלי פלסטרים: כך ארגוני החברה האזרחית יכולים להציל את תחום בריאות הנפש בארץ

ארגוני החברה האזרחית צריכים לגבש תוכנית ארצית להצלת מערך בריאות הנפש בישראל ולהימנע מתוכניות נקודתיות ■ על הארגונים להיות א־פולטיים במתכוון כדי למצוא ולמצות תוכנית כוללת ומקיפה שתביא לפתרונות שורש (TheMarker)

טלי ניר - ראיון פודקאסט ידע שווה כסף
תקשורת

הכשרה מקצועית בעולם ה-AI

למה הכשרה מקצועית היא הדבר החשוב ביותר לעשות בעידן של ימינו ובעולם ה-AI? בר נעמני מארח את טלי ניר, מייסדת ומנכ"לית עמותת 121, ומייסדת "המקפצה", בפודקאסט "ידע שווה כסף" – לשיחה על קריירה, הכשרות מקצועיות ואיך לפתח את הנכס הכי חשוב בחיים – אתם עצמכם.

תוכנית הזנה לבתי ספר לנוער בסיכון במגזר היהודי
תקשורת

תוכנית הזנה לבתי ספר לנוער בסיכון במגזר היהודי

בעוד שתוכנית ההזנה בבתי הספר לנוער בסיכון בחברה הערבית מצליחה לספק ארוחות חמות לכ-5,000 תלמידים מדי יום, המאמצים להרחיב את התוכנית גם לבתי ספר במגזר היהודי נתקלים בקשיים תקציביים (גלי ישראל)

טכנאי המזגנים שהפך לטבח
תקשורת

טכנאי המזגנים שהפך לטבח

ירון בן יאיר (45), אב לארבעה מקריית שמונה, טכנאי מזגנים בעברו, מצא את עצמו מחפש קריירה חדשה בתל אביב בעקבות הפינוי בזמן המלחמה. לאחר שעבר כמה דירות שכורות, החליט ירון לממש חלום ישן ופתח עסק בתחום המזון (ערוץ 13)

ניוזלטרים

איך בונים מחדש את התשתיות החברתיות גם בימים אלו?

בימי המלחמה הכואבים והעמוסים לכולנו, אנו ממעטים לדווח, אך מרבים לעשות. ראשית, מוזמנים לקרוא את דוח השנתי המלא על עשייתנו בשנת 2023, בעברית ובאנגלית, הוא קצר וקולע. שנית, מתחילת 2024 אנו פועלים במגוון זירות כדי לסייע למי שנפגעו מהמלחמה.

תושבים בעיר תל אביב בדרכם לעבודה
תקשורת

הדרך לשיקום עוברת בהשקעה בתעסוקה

המשבר הכלכלי מתעצם מיום ליום, אך הביקוש לעובדים עולה והגיע בחודש שעבר לקרוב ל-140,000 משרות פנויות, לפי נתוני הלמ״ס – הרבה יותר משרות פנויות מלפני ה-7 באוקטובר (ביולי 2023 מספר המשרות הפתוחות עמד על 117,000). דווקא בגלל המלחמה המתמשכת, חסרים כיום עובדים מקצועיים בהרבה מאד ענפים: בבניין, בתעשייה, בחקלאות, במסחר ובשירותים, במקצועות הטיפול והרפואה, בחינוך ועוד.

בתי ספר ערבים מקבלים ארוחה חמה, בתי ספר יהודים - לא
תקשורת

בתי ספר ערבים מקבלים ארוחה חמה, בתי ספר יהודים – לא

בתי ספר לנוער בסיכון מהמגזר הערבי מקבלים ארוחה חמה בכל יום בתיקצוב משרד החינוך אבל בתי ספר זהים מהמגזר היהודי לא מקבלים כלל. בעמותה 121 זועקים כבר שנתיים על האפלייה (יהודית לזרוביץ', חדשות סרוגים)

המפונים ששינו קריירה בעקבות המלחמה התקופה הזאת גרמה לי לקפוץ למים
תקשורת

המפונים ששינו קריירה בעקבות המלחמה: "התקופה הזאת גרמה לי לקפוץ למים"

החודשים האחרונים הובילו לטלטלה רגשית ומקצועית אצל אלפי ישראלים וגרמו להם לבצע מהפך בקריירה. איש המכירות משדרות שהפך לדי-ג'יי, טכנאי המזגנים מק"ש שפתח עסק לאוכל ביתי והנדסאי האלקטרוניקה שנהיה קונדיטור: "ויתרתי לעצמי הרבה שנים, כשראיתי את המוות הבנתי שהחיים שלי צריכים להשתנות". עמותת 121: "המדינה צריכה לפתח הרבה יותר מענים למי שזקוק לסיוע תעסוקתי" (ליאור אוחנה, ynet)

הפסקת אוכל - מאמר דעה - מיטל בנשק
תקשורת

הפסקת אוכל

לא מעט בני נוער בישראל סובלים מאי ביטחון תזונתי. כשליש מהתקציב שמוקצה להזנה בבתי הספר היסודיים אינו מנוצל. יש להשתמש בעודפים הללו כדי להרחיב את ההזנה לבתי הספר העל־יסודיים לנוער בסיכון, כדי להבטיח להם עתיד טוב יותר. דעה (מיטל בנשק, ערוץ 7)

הנשים החרדיות רוצות יותר עצמאות כך הפכו מורות הנהיגה להכי מבוקשות במגזר
תקשורת

"הנשים החרדיות רוצות יותר עצמאות": כך הפכו מורות הנהיגה להכי מבוקשות במגזר

למרות התפיסה החרדית המסורתית שרואה בנהיגת נשים חוסר צניעות, יותר ויותר נשים חרדיות יוצאות לעבודה ומוציאות רישיון נהיגה. כשרמת החיים עולה, וריכוזי המגורים של האוכלוסייה החרדית מפוזרים ורחוקים יותר, רכב נעשה הכרחי. ביולי ייפתח קורס ראשון למורות נהיגה חרדיות, כי הלומדות מעדיפות מורות נשים. הביקוש עצום, כשהמחיר לשיעור יכול להגיע ל-250 שקל, ומשך ההמתנה לשנה (שושנה חן, ynet)

זקנים בודדים שנמצאו מתים בביתם - תמונה ראשית
תקשורת

בדידות קטלנית: מאות נפטרים בישראל מבלי שאיש ידע על כך

בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה מדאיגה: זקנים בודדים ועריריים בישראל נותרים ללא מענה הולם מצד המדינה. מקרים רבים של מציאת זקנים מתים בדירותיהם לאחר ימים, ואף שבועות, מעלים שאלות קשות על הטיפול באוכלוסיית הזקנים בישראל ועל אחריות המדינה כלפיהם.